
با بازطراحی مسئله و کمک گرفتن از دو شیوه تفکر همگرا و واگرا میتوانید سادهتر در مسیر چالش تا راهحل قدم بردارید.
با بازطراحی مسئله و کمک گرفتن از دو شیوه تفکر همگرا و واگرا میتوانید سادهتر در مسیر چالش تا راهحل قدم بردارید.
سلام، از دوستان محترم خواهشمندم به غیر از راهنمای مدیریت پروژه PMBOK اگر منابع مناسب دیگری برای آمادگی شرکت در آزمون PMP یا همان (Certified Project Management Professional) می شناسند معرفی نمایند....
در حال حاضر مشغول تدوین یک دستورالعمل برای ارزیابی و انتخاب مدیران پروژه برای مجموعه ای از پروژه ها در حوزه صنعت نفت و گاز هستم. در مورد ارزش و اهمیت یا ارجحیت دو فاکتور 1) دارا بودن دانش فنی و تکنیکال پروژه و 2) دارا بودن دانش مدیریت پروژه (اعم از برنامه ریزی و کنترل پروژه ، مدیریت منابع، برنامه ریزی و کنترل ریسک، بودجه بندی و کنترل هزینه و ...) مردد هستم. به نظر شما کدام یک بر دیگری ارجحیت دارد؟ مدیر پروژه ای فنی یا مدیر پروژه ای با دانش مدیریت پروژه ؟ هر چند شاید دارا بودن هر دو شایستگی ایده آل ترین حالت باشد اما واقعیت این است که شما کمتر با چنین مدیر پروژه ای مواجه می شوید که در هر دو زمینه از شایستگی کافی برخوردار باشد. پس در این موارد چه کسی را انتخاب می کنید؟ مدیر تکنیکال با دانش مدیریتی محدود یا مدیری با دانش مدیریت پروژه خوب و اطلاعات فنی محدود از پروژه؟
من چند وقتی است به دنبال یک نرم افزار آنلاین خوب برای مدیریت کارهای و task ها و هیمنطور برنامه ریزی تیم های کاری خودم هستم متوجه وجود سه نرم افزار Asana و , Basecamp, یا Trello شدم آیا کسی از دوستان هست که با این نرم افزارها یا حتی نرم افزار های مشابه کار کرده باشد و اگر اینطور هست چه نرم افزاری را توصیه می کنند؟
بدترین نوع اتلاف وقت انجام کار عالی وقتی اصلاً به آن نیازی نداری ...
اجازه بدهید اولین مطلب را با یک پرسش پایه ای آغاز نماییم. اینکه پروژه چیست؟
پروژه تلاش موقتی است که صورت می پذیرد تا یک محصول، خدمت یا نتیجه منحصر به فرد ایجاد شود. با توجه به تعریف فوق به چند نکته زیر دقت کنید:
1- پروژه موقتی است بنابراین زمان شروع و پایان مشخصی داردلذا فعالیت های ادامه دار مانند کارهای مبتنی بر خط تولید سرویس های دوره ای و متناوب، فروش و ... پروژه نیستند. البته این زمان می تواند یک هفته یا حتی چند ده سال باشد مهم شروع و پایان مشخص است.
2- در پروژه محصول (یک سد یا نرم افزار) ، خدمت (اورهال یک تجهیز)، نتیجه (یک پژوهش علمی) ایجاد می شود .
3- دستاورد های پروژه منحصربفرد هستند و ویژگی های خاص خودشان را دارند درست برخلاف محصولات یک خط تولید یا عملیات تکراری که مشابه هم هستند. (مثلا ساخت شاسی یک نوع خودرو) همین منحصر بفرد بودن باعث می شود سطح ریسک در پروژه ها بسیار بالاتر از عملیات های تکراری باشد. چون در واحدهای عملیاتی یا تولیدی عموماً ریسک ها در طول تکرارهای متوالی شناسایی و مرتفع شده اند ولی در واحد های پروژه محور عدم تجربه کارهای مشابه موجب ناشناخته ماندن ریسک ها می شود.
http://sepiagraphic.com/%D8%A2...